Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Foredrag - THOMAS KLUGE – ET LIV MED KUNST - Vedbæk Sognegård

Dato
Torsdag d. 21. november 2019, kl. 19:30
Sted
Vedbæk Stationsvej 9, 2950 Vedbæk

Thomas Kluge i Sognegården

Et af tidens største kunstnernavne i Danmark. Thomas Kluge er givetvis den mest kendte danske portrætmaler. Han debuterede tilbage i 1993 på Kunstnernes Efterårsudstilling. Forinden havde Thomas søgte tre gange ind på Det Kongelige Danske Kunstakademi, men blev overraskende nok afvist alle gange. Tiden skulle også vise, at Thomas ikke behøvede undervisning. I dag har Thomas flere kendte portræt- malerier på cv'et. Han har bl.a. malet portrætter af skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, biskop Erik Norman Svendsen, dronning Margrethe, kronprins Frederik og hele kongefamiliens 14 personer samlet i ét maleri - hvilket er et af hans mest kendte. Derudover har han også udført et portræt af fhv. statsminister Anders Fogh Rasmussen, som udstilles i en permanent samling på Det Nationalhistoriske Museum.

Thomas har en helt særlig stilart for sine malerier. Han benytter en dramatisk lys- sætning, og billederne følgerne den fotorealistiske tradition, ligeså benytter han fotografier som sine skitser. Thomas står i modsætning til den moderne kunst, og nogle af hans malerier er da også ment som en ironisk kommentar til kunstform.

Generelt er Thomas ikke bange for at tage sjov på tingene: "Lad os da give os hen, lege grine. Hvorfor skal det gøre så ondt tages så alvorligt.". Dette lever han efter både i sit arbejde og privatliv - og så skal I forvente en foredragsholder, med rigelig lune og masser på hjerte. 

Ingen tilmelding

Ophavsret: