×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Søndag d. 2. februar 2020, kl. 15:00

Orgel og Obo er en vidunderlig kombination, som allerede de gamle barokmestre forstod at værdsætte.

Koncerten bliver en præsentation af musik i mange stilarter fra Bach til Rachmaninov og til jødisk folklore og Goldschmidts egne kompositioner. Der spilles danske sange i ny iklædning når Henrik Goldschmidt og organist Vibeke Astner leger improvisatorisk med både instrumentalmusik og sang, hvor også publikum bliver inddraget.

Henrik Goldschmidt er solo-oboist i Det Kongelige Kapel i København, og leder af og initiativtager til The Middle East Peace Orchestra. I 1987 var han med til at stifte Den Danske Blæseroktet med hvem han har vundet første prisen i DRs kammermusikkonkurrence i 1991 og modtaget en "Grammy" for "Årets klassiske udgivelse" i 1993. Goldschmidts album "Phantasy - music for oboe", udgivet 1996 på pladeselskabet EMI, lå nummer et på den klassiske hitliste i seks uger.

I 2003 stiftede Henrik Goldschmidt The Middle East Peace Orchestra, som er et musikalsk samarbejdsprojekt mellem potentielle dødsfjender. Orkestret spiller traditionel jødisk, arabisk og kristen musik og turnerer over hele verden. Orkestret har spillet i København, Stockholm, Bodø, Paris, New York, Jerusalem, Hanoi og mange andre metropoler, men lægger endnu større vægt på at samle børn og skabe mulighed for et møde, der ellers ikke finder sted.

I 2011 stiftede Henrik Goldschmidt Goldschmidts Akademi, som er en gratis musikskole for børn på Nørrebro i København. Goldschmidtkomponerer musik til sit band, til teaterforestillinger og til film. Han spiller symfoniske børnekoncerter med alle Danmarks symfoniorkestre sammen med sin musikalske makker, harmonikavirtuosen Anders Singh Vesterdahl.

Goldschmidt blev i 2015 kåret af Danmarks Radio til ”Årets Ildsjæl” 

Vibeke Astner, Mølholm Kirke i Vejle, er uddannet koncertsolist ved Conservatorium van Amsterdam og som organist og kantor ved Det Kgl. danske Musikkonservatorium, København.

Efterfølgende har hun specialiseret sig i Olivier Messiaens orgelværker hos professor Almut Rössler, der har uropført flere af komponistens værker.

Astner har en omfattende koncertvirksomhed som solist og har optrådt i England, Irland, Estland, Finland, Holland, Island, Italien, Tyskland, Frankrig og Danmark. Har ligeledes en meget omfattende koncertvirksomhed som kammermusiker. Tidligere prisvinder ved P2’s Kammermusikkonkurrence. Hendes 5 cd-udgivelser har alle høstet flotte anmelderroser i Norden - herunder senest cd’en ”Bach – en stille time”

Medvirkende
Henrik Goldschmidt , obo, og Vibeke Astner , orgel
Sted kirken