Fredag d. 3. maj 2019, kl. 15:00

Fra fredag den 3. maj til den 13. juni kan man se udstillingen hvor Mona Sloth fortolker den nordiske natur med de skiftende årstider. Udstillingen har åben i kontortiden mandag, tirsdag, onsdag, og fredag, kl. 09.00- 13.00 og torsdag Kl. 09.00- 17.00. 

Min store interesse for akvarel kom efter en lang årrække med grafik og oliemaleri. Jeg finder langt større muligheder i det udtryk som akvarellen giver for at skildre naturens væsen. Den nordiske natur med de skiftende årstider er mit foretrukne motiv. Jeg betragter mig selv som formidler af naturindtryk fra de nordiske lande og søger at vise stemningen i motivet frem for en fotografisk gengivelse. Hertil er akvarel særdeles velegnet. Med det lys de transparente akvarelfarver frembringer, bliver billedet levende på en måde jeg ikke kan opnå med andre midler. Jeg håber at kunne videregive den sindsstemning jeg kommer i når jeg dvæler ved et smukt landskab.

I 1979 startede jeg på Grafisk Værksted i Nærum (nu Havarthigården). Mine grafiske arbejder blev vist sammen med Grafisk Gruppe i bl.a. Mandals Kunstforening i Norge- Gammelgård i Herlev- Skovhuset i Værløse og i Lyngby kunstforening.

Men jeg endte som sagt med at kaste min kærlighed på Akvarelmaleriet - det er her jeg finder de største udfordringer, som for eksempel den udfordring det er, at forsøge at tæmme det uforudsigelige der er indbygget i akvarelteknikken. Glæden er stor når det lykkes.