Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Foredrag - Lisbeth Smedegaard Andersen

Dato
Torsdag d. 13. april 2023, kl. 19:00
Sted
Vedbæk Sognegård

Teolog, kunsthistoriker, salmedigter og forfatter Lisbeth Smedegaard Andersen, pragtværk om kvinderne i bøgernes bog. "I Bibelens univers er kvinder sjældent til som sig selv. Deres opgave er at vidreføre slægten eller inden for fortællingens ramme som litterær figur at afslører en side af mandens karakter - hvad enten manden nu er Abraham, Moses, David eller Jesus. Bibelen er skrevet af mænd og for mænd, og de skrev kvinderne ud af historien, når der ikke var brug for dem.

Sådan som man kan læse det ud af de såkaldte slægtstavler med opregning af navne på fædre, der sønner, men hvor mødrene og døtrene forbigåes i ophøjet tavshed.

Men de har jo været der, kvinderne, mødrene, hustruerne, døtrene og deres skæbner er en del af vores forhistorie. Vi har behov for at lære dem at kende og give dem deres historie tilbage. Give dem liv. De er vores formødre - nogle af dem endda vores åndelige 'stammødre', og vi vil gerne tro, at de var udstyret med egenskaber, vi selv sætter højt såsom selvstændighed og klogskab. Samtidig må vi erkende, at vi ikke kan påtvinge de bibelske tekster vor tids idealer."

Lisbeth Smedegaard Andersen. Teolog, kunsthistoriker, salmedigter og forfatter.

Der er fri entré og ingen tilmelding.