Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Samtaler om kristendom

Dato
Torsdag d. 25. august 2022, kl. 19:00

SAMTALER OM KRISTENDOM

Fire torsdage i efteråret kl.19-21

Alle, der er interesseret i og nysgerrige på kristendommen, er velkomne. Det kræver ingen særlige forudsætninger. Vi kommer ind på livets store og afgørende spørgsmål. Centrale temaer vil blive belyst først med oplæg fra sognepræsterne Kirstine Ida Brink og Ingrid Halkjær-Lassen derefter samtale, hvor ordet er frit.

Man skal tilmelde sig på kirkekontoret af hensyn til mad og drikke. Vi håber på nogle inspirerende og hyggelige aftener i efteråret i Vedbæk Sognegård kl. 19 til ca. 21.

TORSDAG 25. AUGUST -  BIBELEN Bibelen er verdens mest læste bog og den kristne kirkes hellige bog. Hvordan er den opbygget? Hvilke vidt forskellige genrer og temaer består den af. Bibelen rummer et hav af både tankevækkende evigt aktuelle bøger og fortællinger, vi kan spejle os i og finde retning gennem livet samt finde svar på de store spørgsmål. Vi vil gå på opdagelse i Bibelen.

TORSDAG 22. SEPTEMBER - TREENIGHED Ofte siges det, at det ikke betyder så meget hvilken religion, man tilhører, for det er i sidste ende alligevel den samme gud, man tror på, uanset om man er kristen, muslim, jøde eller noget helt fjerde. Men er det rigtigt? Adskiller den kristne Gud sig ikke nævneværdigt fra andre religioners guder?

Vi gennemgår og fordyber os i Den Apostolske Trosbekendelse. Den formulerer helt centrale læresætninger i vores kristne kirke, som vi hører ved hver eneste dåb og i højmessen. Men hvad er det egentlig, vi bekender os til i kirken? Skal man tro på det hele?

TORSDAG 27. OKTOBER -  DÅB OG NADVER Den katolske kirke har syv sakramenter. I vores protestantiske kirke har vi to. Dåben og nadveren. Vi gennemgår ritualerne og taler om betydningen af disse.

TORSDAG 24. NOVEMBER -  SYND OG TILGIVELSE To meget centrale begreber i kristendommen, der hører uløseligt sammen. At dø i synden, at leve i synd, syndens sold, syndernes forladelse – hvad er synd? At tilgive er noget af det sværeste og vigtigste for os mennesker. Vel mødt.


Ophavsret: